Nieuws

Landerdse tennisclubs storten zich op padelbanen

 

Landerdse tennisclubs storten zich op padelbanen

LANDERD - De tennisclubs in Reek, Schaijk en Zeeland Landerd gaan op hun sportparken padelbanen aanleggen. Padel is een tennis-variant die gaandeweg gestaag oprukt in den lande.

In november heeft de Landerdse raad vastgesteld hoe het stimuleringsbudget voor buitensportverenigingen te besteden. In kas is daarvoor een half miljoen. Nu heeft het college een verdeling uitgewerkt. Het heeft besloten een deel te gebruiken voor de inzet van buurtsportcoachesDe grootste mep gaat naar vier buitensportclubs. Zo denkt het college in de toekomst een breed sportaanbod te garanderen in de dorpen. Drie tennisverenigingen en de Schaijkse jeu de boules club Le Jeteur krijgen financiële ondersteuning.

De tennisverenigingen Set ’77 ( Zeeland) en De Witte Schare (Schaijk) en Tennisvereniging Reek willen het subsidiegeld besteden aan de aanleg van padelbanen als uitbreiding naast hun tennisbanen. Jeu de boules club Le Jeteur stopt het geld in de nieuwbouw van een clubhuis met overdekte banen. 

,,Uit onderzoek bleek het nodig om te investeren in de toekomstbestendigheid van de buitensport”, verklaart wethouder Moritz Böhmer. ,,Het is mooi dat we als gemeente deze verenigingen kunnen helpen in het verwezenlijken van hun ambities. Hiermee bieden we onze inwoners een divers en toekomstbestendig sportaanbod.”

Bron: Brabants Dagblad

« Terug

» Nieuws archief