Nieuws

KNLTB-wintercompetitie: succes voor herenteam 2!

De KNLTB-wintercompetitie Zuid 2019-2020 is alweer voorbij. Zonder sneeuw deze keer, maar wel een enkele regendag waardoor soms wedstrijden ingehaald moesten worden. En een mooi succes voor het team heren 50+ - Set ’77 - 2 in de 2e klasse. Zij verpletterden in hun laatste wedstrijd de concurrent en werden kampioen. 

Met zes teams speelde Set ’77 mee in de wintercompetitie. Eén mixteam en drie herenteams op vrijdagmiddag (allemaal 50+) en 2 damesteams 17+ op zondagmiddag. Deze competitie start begin november en eindigt in januari. Dat betekent risico op sneeuw, zoals we eerdere jaren merkten. Maar deze keer bleef de echte winter uit en was er slechts een enkele competitiedag met regen. 

Succes
De competitie verliep niet voor alle teams even succesvol. Maar gelukkig kon er toch een kampioenschap worden gevierd: heren - 2 in de 2e klasse op vrijdagmiddag. Zij moesten in de laatste wedstrijd thuis tegen De Mast uit Geldrop. Die stonden in punten gelijk met Set ’77, maar ze werden met 4-0 naar huis gestuurd! Proficiat kampioenen Jo Voet, Jan van Rooij, Ger Bongers, Theo van Deijne en Paul Elschot.

De andere resultaten
Het eerste herenteam eindigde in de 1e klasse helaas op de laatste plaats, op slechts een of twee punten van de 4 teams daarboven. Dat had er heel anders uit kunnen zien als er niet zeven(!) supertiebreaks verloren waren gegaan in deze competitie.

Het 3e herenteam eindigde dankzij een 3-1 overwinning op Overloon in de laatste wedstrijd in de middenmoot in hun 2e klasse.

Het 50+ mixteam deed voor de eerste keer mee in de wintercompetitie en kwam met één overwinning niet verder dan de 7e plaats. Dat kan volgende winter alleen maar beter worden.

Op zondag speelde het eerste damesteam in de 1e klasse. Drie wedstrijden werden gewonnen en drie keer werd maar net (3-2) verloren. Dat leverde de 3e plaats op.

Het tweede damesteam in de 2e klasse wist met een overwinning op de laatste wedstrijddag de eer te redden en de laatste plaats over te doen aan het team uit Ulvenhout.

En of je nu met een overwinning of een nederlaag van de baan kwam: gezellig werd het na afloop, met een drankje en een hapje, altijd. Genoeg reden om de winter van 2020-2021 weer aan een nieuwe “missie” wintercompetitie te beginnen!
 

« Terug

» Nieuws archief