Nieuws

KNLTB voorjaarscompetitie ˃˃˃ najaarscompetitie september-oktober

De KNLTB Voorjaarscompetitie 2020: tja, wat hebben we die gemist! Een van de populairste jaarlijkse tennisactiviteiten gesneuveld in de coronacrisis. Maar, we krijgen de kans om de schade in te halen in het najaar (september-oktober).

De KNLTB combineert voorjaars- en najaarscompetitie van dit jaar onder de naam ‘KNLTB Competitie 2020’. Set’77 doet mee met 33 teams. Er zijn zeven speeldagen, de meeste poules bestaan uit acht teams. Speeldagen: di.ocht-do.mi-do.av-vr.mi-vr.av-za

Er zijn wel enkele (corona-)aanpassingen in organisatie en spelregels:

  • Op het speelveld geldt de 1½m-maatregel niet, maar handen schudden, high fives, knuffels geven: niet doen als het effe kan!
  • In de avondcompetities wordt, om de drukte te spreiden, op tijd gespeeld: per partij tennis je één uur; je telt alleen games, geen sets. Je wint of verliest bijvoorbeeld met 13-9. Na één uur precies stopt de partij, de lopende rally wordt niet afgemaakt. Dat betekent dat je ook gelijk kunt spelen! Eigenwijze teams die toch sets willen spelen hebben pech, want je kunt geen sets bij de uitslagen invoeren.
  • De wedstrijden ’s avonds worden bovendien gespreid. Stel dat er zes teams thuis spelen: de eerste drie teams spelen hun eerste wedstrijd van 19.00-20.00u, de tweede drie teams spelen vervolgens hun eerste partij van 20.00-21.00u, daarna de tweede ronde 21.00-2200u en 22.00u-23.00u
  • Voor alle dubbelpartijen (overdag en ’s avonds) geldt, zoals vorig jaar, verkort spelen: geen derde set maar een wedstrijdtiebreak tot 10
  • De verenigingscompetitieleider (VCL) kan bij slecht weer de wedstrijden gemakkelijker staken, afgelasten en verplaatsen naar de eerstvolgende inhaaldag.
  • Er wordt niet gespeeld om promotie of degradatie! Teams die niet kunnen/willen spelen in dit najaar verliezen dus geen rechten op de voorjaarscompetitie 2021. In de KNLTB Najaars- en Wintercompetities wordt sowieso nooit gespeeld om promotie en degradatie.
  • De teamcaptains krijgen tzt alle informatie van de Riny Sleegers, VCL van Set’77 (verenigingscompetitieleider).

« Terug

» Nieuws archief