Nieuws

Tips voor ouders

Tenniskids

  • Onderzoek toont aan dat rennen, springen, balanceren, coördinatie, gooien en vangen van essentieel belang zijn voor kinderen in de leeftijd tot tien jaar om tot een optimale sportontwikkeling te komen. Tenniskids is een leuke en goede manier voor kinderen om te leren tennissen waarbij alle genoemde vaardigheden uitgebreid aan bod komen.
  • Laat kinderen spelen in de geschikte kleur. Dit zorgt ervoor dat ze plezier houden in tennis en hun vaardigheden optimaal kunnen ontwikkelen. De trainer geeft advies in welke kleur een kind het beste kan spelen.
  • Zorg ervoor dat kinderen over het juiste formaat racket beschikken en de juiste ballen gebruiken.
  • Het is goed om als ouder op de hoogte te zijn van telling en de regels. Op die manier kun je helpen bij de wedstrijdjes. Als ouder speel je een belangrijke rol bij het plezier dat een kind aan tennis beleeft. Je kan op een prettige manier een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de tennisvaardigheden van jouw kind.

Stimuleren

  • Af en toe met je kind tennissen is niet alleen erg leuk, maar ook goed voor de ontwikkeling van vaardigheden. Dit hoeft niet altijd op een tennisbaan. Het kan ook op een pleintje in de buurt, de stoep of oprit. Ook andere balspelletjes en sportactiviteiten zijn goed voor de lichamelijke ontwikkeling. Er zijn mini-netjes te koop die makkelijk op een pleintje gebruikt kunnen worden.
  • Stimuleer deelname aan clubactiviteiten. Tijdens deze activiteiten heerst vaak een leuke, ontspannen sfeer waarin kinderen vriendjes of vriendinnetjes kunnen maken. Het sociale aspect is erg belangrijk in deze leeftijdsfase.
  • Natuurlijk vinden kinderen het fantastisch als ouders interesse tonen in hun prestaties. Te veel aandacht op het prestatieve is echter niet de bedoeling. Vraag bijvoorbeeld ook eens hoe je kind de wedstrijd heeft aangepakt, welke strategie hij/zij heeft gebruikt en of hij/zij genoeg doorzettingsvermogen heeft laten zien.

Respect
Bij tennis is het gebruikelijk dat je waardering toont voor de inzet van alle spelers. Applaus voor mooie punten is een goede gewoonte, maar spreek ook gerust waardering uit voor bijvoorbeeld doorzettingsvermogen. Tolereer geen scheldpartijen en onsportief gedrag. Respect voor de tegenstander hoort bij de sport!

« Terug

» Nieuws archief