Nieuws

ATP Finals 2020

ATP Finals 2020

Elk jaar in november wordt het ATP-tennisseizoen voor de mannen afgesloten. Dit gebeurt traditioneel met de ATP Finals. De 2020-editie komt er dus aan en wordt ook dit jaar gespeeld in de O2 Arena in Londen : van 16 tot en met 22 november. De ATP Finals zijn letterlijk het einde van het seizoen voor de tennissers. Nadat in november het toernooi gespeeld is, hebben de mannen zes weken rust voordat ze weer aan de bak mogen. Tennis is een sport waarin behoorlijk wat prijzengeld te verdienen valt, en de ATP Finals zijn geen uitzondering hierop. Wat kunnen de tennissers verdienen met deelname aan de ATP? Hoeveel neemt de winnaar uiteindelijk mee naar huis?

Prijzengeld
In de totale prijzenpot van de ATP Finals zitten negen miljoen dollar. De winnaar neemt zo’n drie miljoen dollar mee naar huis. . In het dubbelspel wonnen de winnaars het afgelopen jaar zo’n kwart miljoen pp. Overigens, de prijzenpot voor het vergelijkbare WTA dames is nog groter: de tennisvrouwen mogen zo’n veertien miljoen dollar onder elkaar verdelen. Een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Deelnemers
Er doen acht spelers mee aan de ATP Finals 2020. De beste acht spelers op de ATP-wereldranglijst plaatsen zich automatisch voor dit officieuze wereldkampioenschap tennis.

Groepindeling
Groep André Agassi
[1] Rafael Nadal (Spanje)
[4] Daniil Medvedev (Rusland)
[6] Stefanos Tsitsipas (Griekenland)
[7] Alexander Zverev (Duitsland)

Groep Bjorn Borg
[2] Novak Djokovic (Servië)
[3] Roger Federer (Zwitserland)
[5] Dominic Thiem (Oostenrijk)
[8] Matteo Berrettini (Italië)

1 opmerking: Het spelen van Federer is onzeker.

« Terug

» Nieuws archief