Nieuws

Goed doel Set’77 2022: ‘Lokaal voor Lokaal Zeeland’

Set’77 Zeeland (tennis & padel) verbindt dit jaar voor de derde keer een goed doel aan het Open Zomertoernooi (tennis) dat begin september gespeeld wordt. De vorige twee inzamelacties waren succesvol! Dit jaar gaat de opbrengst van de inzamelactie naar ‘Lokaal voor Lokaal Zeeland’.

Open Zomertoernooi Set’77 Zeeland / 2 t/m 11 september 2022 voor het goede doel

Onderdelen: Heren-, Dames- en Gemengd dubbel volgens het actuele ratingsysteem.
Schrijf je hier in samen met je partner
LET OP! De uiterste inschrijfdatum is zaterdag 20 augustus 2022.
Dit jaar ondersteunt Set’77 het project ‘Lokaal voor Lokaal Zeeland’.

Nederland telt steeds meer mensen/gezinnen die in de problemen komen.
Alles wordt duurder: energie, boodschappen, … Steeds meer mensen kunnen de eindjes niet meer aan elkaar knopen. Steeds meer mensen doen noodgedwongen een beroep op de Voedselbank. Daarin is Zeeland geen uitzondering: ook direct om ons heen komen nogal wat huishoudens in de problemen.

Na drie jaar gebruik wordt de deur van de Voedselbank voor mensen gesloten! Ja, en wat dan? ‘Lokaal voor Lokaal Zeeland’ heeft het initiatief genomen iets te doen voor de Zeelandse huishoudens die niet meer rond kunnen komen en ook niet meer bij de Voedselbank aan kunnen kloppen.1

Mira Eijsermans, Marjo Danen en Debbie Boeijen zijn de drijvende krachten achter ‘Lokaal voor Lokaal’. Ze hebben, samen met een grote, groeiende groep vrijwilligers, inmiddels 11 zogenaamde ‘deelhuisjes’ en een ‘deelplaats’ opgezet. In december organiseerden ze ook een bijzondere en succesvolle ‘cadeau-wensen-actie’. In de deelhuisjes staan houdbare producten, gedoneerd en in het huisje geplaatst door ieder die dat wil. Vervolgens kan een ander die het nodig heeft die producten meenemen. Eén keer in de week is de deelplaats van Lokaal voor Lokaal open. Daar kunnen mensen (anoniem) verse producten komen halen2. Naast de support van particulieren ondersteunen ook Zeelandse ondernemers, met name in natura, het initiatief ‘Lokaal voor Lokaal’. Met als resultaat dat er iedere week groente, brood, fruit en andere versproducten beschikbaar zijn in de ‘deelplaats’.

Kijk naar onderstaande reportage die Dtv Nieuws maakte over Lokaal voor Lokaal.


Samen Zeeland!
Een bijzonder en zinvol goed doel dus dat Set’77 dit jaar steunt. Een doel dat iedereen aan moet spreken. Directer kun je je dorpsgenoten die daar behoefte aan hebben nauwelijks ondersteunen. Net zoals in de vorige acties koppelt Set’77 de geldinzamelactie aan het Open Zomertoernooi (tennis) begin september. Een deel van het inschrijfgeld van de deelnemers , de opbrengst van de toernooi-loterij en de snackverkoop, en andere alternatieve acties rond het toernooi, doneert Set’77 aan Lokaal voor Lokaal. Daarnaast richt de inzamelactie zich via zogenaamde ‘crowdfunding’ op alle Set-leden, hun sociale netwerk en mensen daarbuiten.

Set’77 wil met de geldinzamelactie 2022 een bijdrage leveren aan dit prachtige en bovenal sociale initiatief. En daarmee verantwoordelijkheid en betrokkenheid tonen bij het ‘wel en wee’ in de dorpsgemeenschap van Zeeland. Set’77 rekent op een brede support binnen en buiten de vereniging om ‘Lokaal voor Lokaal’ ruimhartig te kunnen ondersteunen. ‘Samen Zeeland’ is het motto!

De actie is gestart. Doneren kan via onderstaande QR-code:of ga hier naar de Geefpagina waar je direct terechtkomt bij de Set’77 inzamelactie 20223. Laat je sociale hart spreken en doe mee!


1 Lokaal voor Lokaal werkt o.a. samen met ‘Zorgcoöperatie Zeeland’ en ‘Initiatief Zeeland’
2 Dat kan alleen na aanmelding bij preventiewerker Helma Vermeer van de Zorgcoöperatie Zeeland (telefoon: 06-20246024;e-mail: helmavermeer@zorgcooperatiezeeland.nl) of bij Lisette Sudmeier van Ons Welzijn (telefoon: 06-10412093; e-mail: lisette.sudmeier@ons-welzijn.nl)
3 Het ingezamelde geld zal via Zorgcoöperatie Zeeland terechtkomen bij ‘Lokaal voor Lokaal’. GEEF is geen sponsor meer van het Set’77 Open Zomertoernooi, maar biedt nog wel het formele donatieplatform.

« Terug

» Nieuws archief