Setpunt juli 2019 - Jeugdportret Levi de Klein

We hebben weer een kampioen gevonden die ons een inkijkje geeft in zijn leven rond en naast het tennis bij Set ’77. Geen tenniskampioen deze keer, maar een voetbalkampioen, want dat is toch echt de grootste hobby van deze PSV-fan.

Wie ben je?
Ik ben Levi de Klein en ik ben 10 jaar. Ik ben geboren op 23 november 2008.

Woon je al lang in Zeeland, waar ben je geboren?
Ik ben geboren in het ziekenhuis in Veghel en ik woon al mijn hele leven in Zeeland, in de Linnenstraat. Volgend jaar gaan we verhuizen naar de Graspeel. Daar gaan we dit jaar ons nieuwe huis bouwen.

Met wie woon je in huis? Tennissen die ook?
Ik heb een oudere broer: Jesse; hij tennist niet meer. Ons mam tennist best veel toernooitjes en competitie. Ons pap tennist op woensdag tijdens de racketavond en hij sponsort de clubkampioenschappen namens onze winkel Grando Keukens en Bad in Son.

Naar welke school ga je?
Ik zit op de Vlasgaard in groep 7B. Ik vind het een heel fijne school. Ik heb leuke juffen en een heel fijne klas, met veel vrienden & vriendinnen. Mijn favoriete vakken zijn rekenen, gym en handvaardigheid.

Welke hobby’s heb je? (behalve tennissen natuurlijk)
Voetbal is toch echt wel mijn grootste hobby! Ik speel in de JO11-1 en we zijn afgelopen seizoen kampioen geworden!! 😊 Ook spreek ik graag met mijn vrienden af of speel ik een spel op de Playstation.
 

Tennis je al lang?
Ik tennis nu ongeveer 4 jaar. Ik heb tennistraining van Nic Kroot op dinsdagmiddag en train samen met Jens vd Heuvel, Tijme Klerkx, Joep van Deijne, Tom Gerrits, Vince Strik, Benthe Schippers, Merle van Tiel en Bram van Gerwen. Mijn training begint om 15:00 uur.

Doe je mee aan wedstrijden?
Ik doe mee aan de groene competitie op zondagochtend. Deze is nu net afgelopen. Maar deze keer was het niet zo heel leuk omdat we 2 teams moesten samenvoegen. Daardoor heb ik maar heel weinig gespeeld en kwam ik er niet zo lekker in.

Computer je veel?
Ik speel regelmatig een spel op de Playstation. Fortnite speel ik samen met mijn vrienden, FIFA speel ik alleen of samen met mijn broer Jesse.

Heb je een favoriete film of favoriet tv-programma?
Vroeger keek ik veel Disneyfilms bijv. Vaiana, Zootopia, Tarzan, Jungleboek en The Lion King.Mijn favo tv-zender is Fox Sports. Ik volg bijna alle voetbalwedstrijden van de Eredivisie. En dan voornamelijk alle wedstrijden van PSV!!

Welke muziek vind je leuk?
Shawn Mendes vind ik mooie muziek maken en het laatste nummer van Ed Sheran & Justin Bieber vind ik superleuk. Het heet I don’t care. Ook sommige nummers van rappers vind ik wel leuk. Bijv. Van Ronnie Flex. Vaak luister ik muziek via Spotify en kijk ik filmpjes via YouTube.
 

Wie zou je weleens willen ontmoeten en wat zou je hem of haar vragen?
Ik had Johan Cruijff wel willen ontmoeten en vragen hoe hij zo’n goede voetballer is geworden. Maar dat gaat helaas niet meer. Ik zou graag Mbappé willen ontmoeten, hij speelt op dezelfde positie als ik bij het voetbal, ik zou hem dan om tips vragen. En natuurlijk een handtekening en samen een selfie maken.

Lees je boeken? Heb je lievelingsboeken?
Ik lees eerlijk gezegd alleen op school in een (strip-)boek, thuis heb ik daar Op school heb ik altijd een strip van Donald Duck of Suske en Wiske.

Hoe ziet je lievelingsdag eruit of wat zou je heel graag een keer willen doen?
Mijn lievelingsdag is naar een pretpark gaan en daarna naar de Mac Donalds.Ook zou ik nog heel graag een keer naar een groot tennistoernooi willen gaan kijken.En Barcelona (Camp Nou) en New-York staan hoog op mijn verlanglijstje.

Als je een dag een dier zou kunnen zijn, welk dier zou je dan zijn?
Een dolfijn! Dan zou ik de hele dag rondzwemmen en duiken in de zee.

Heb je een keer iets heel bijzonders meegemaakt of gedaan??
Ik kan nu eigenlijk niet echt iets heel speciaals verzinnen, maar ik heb wel gewoon al heel veel leuke dingen gedaan en meegemaakt in mijn leven. Ik ben eigenlijk wel tevreden!! 😊 Wel heb ik laatst met Jesse en ons mam meegedaan met de Break out Run in Schaijk! Dat was wel echt heel gaaf!!

Wat maakt je vrolijk?
Gewoon leuke dingen samendoen met mijn familie en vrienden. En ik lach me rot als iemand een goede mop vertelt.

Wat is je lievelingseten?
Sushi en Pizza!

Waar ben je trots op?
Dat ik het afgelopen seizoen kampioen ben geworden met mijn voetbalteam! JO11-1

Waar kun je van balen of wat vind je stom of vervelend?
Als het niet lukt met gamen! Haha…

Waar zou je graag naar toe gaan op vakantie?
Wij gaan elk jaar naar de camping. Meestal naar Italië, dit jaar weer een keertje naar Frankrijk. We gaan dan heel veel zwemmen, dit jaar gaan we ook kanovaren en zo. Ik zoek ook altijd het voetbalveld op. Mijn tennisracket gaat meestal ook wel mee, maar daar komt het dan vaak niet van.

 

 

Zou je in een andere tijd willen leven? Welke, waarom?
Ik zou niet weten waarom, ik heb het hier nu prima naar mijn zin.

Wat wil je later worden?
Ik heb nog geen idee wat ik wil worden. Dat duurt nog zo lang. Ik zou het later wel leuk vinden om als bijbaantje bij KIJK te gaan werken, of bij de Jumbo of Kwalitaria.

Nu kennen we Levi een beetje beter. Bedankt voor dit leuke interview!

 

 

 

 

Terug naar Setpunt 2019 - editie juli