Setpunt september 2019 - Orientaals open zomertoernooi verslag

Open zomertoernooi in oriëntaalse sferen

Van 30 augustus tot en met 8 september waren de tennisbanen van onze club weer volop bezet door de deelnemers aan het open zomertoernooi. De organisatoren hadden de ‘souks’ in de omgeving afgezocht naar typisch oriëntaalse voorwerpen: lampen, lampionnen, boeddha-beelden en andere snuisterijen om een oosterse sfeer te creëren. Alleen de vliegende tapijten en buikdanseressen konden niet geregeld worden

Was het laatste open toernooi puur Hollands, deze keer trok de oosterse sfeer 210 tennissers naar Zeeland voor deelname aan het open toernooi voor dubbel- en mixkoppels. Gespeeld volgens het rating-systeem wat 10 speelsterkte-categorieën opleverde, natuurlijk met evenzoveel finales op zondag 8 september.





Met ook de goede verzorging door de culinaire commissie, de traditionele loterij op vrijdagavond, een gezellige en zonnige finaledag en veel spannende wedstrijden werd het weer een uitstekend toernooi, zoals we bij Set’77 gewend zijn.

In de 10 finales waren 7 koppels met Set’77-spelers vertegenwoordigd: geen slechtescore! Een enkel Set’77-team liet de overwinning nipt door de vingers glippen (Francis Klerkx en Anne van Wijchen DD-C). Ook Roy en John van Lokven moesten de overwinning aan de tegenstanders laten maar speelden wel een wedstrijd van erg hoog niveau. Het publiek genoot er van! Uiteindelijk werden twee onderdelen door onze clubleden gewonnen: De DD-A door Angela Rigters met haar Volkelse partner en de GD-B door Maud Vloet en Joey Verhulsdonk. Zij kregen, net als de andere finalisten/winnaars, de prijzen uitgereikt door de wedstrijdleider van dit toernooi, Erik van den Hooven. Waarna het nog lang “oriëntaals” gezellig was op het terras!



Alle uitslagen van het toernooi kun je nog eens rustig bekijken via MijnKNLTB/Toernooi.nl. En meer foto’s staan op onze eigen website.

Terug naar Setpunt 2019 - editie september