Nieuws

In memoriam Hans Schilder

Afbeelding met persoon, person, muur, binnen

Automatisch gegenereerde beschrijving

In memoriam Hans Schilder

Hans Schilder overleden

Afscheid van een prominent Set’77-lid

Afgelopen vrijdag 24 december, daags voor Kerstmis, is Hans Schilder op 81-jarige leeftijd overleden. Hans is in de werving van sponsoren gedurende lange tijd een belangrijk en gewaardeerd Set’77-lid geweest.  Zijn gezondheid liet hem de laatste jaren steeds meer in de steek. Op 31 december is in een besloten dienst afscheid genomen van deze markante man.

De roots van Hans , en ook van zijn echtgenote Dineke, liggen in Vlaardingen waar hij tot zijn 37e gewoond heeft: geboren en getogen zou je kunnen zeggen. Hij was de oudste in een gezin van zeven kinderen.                                                                                           

Op sociaal-maatschappelijk terrein is hij zijn hele leven zeer actief geweest. Korfbal loopt als een rode draad door zijn leven: ‘Dineke en ik hebben ook een korfbalhuwelijk’, merkte hij in 2012 met een brede glimlach op toen hij werd geïnterviewd voor een stukje in het clubblad van Set’77.  Hij was nauw betrokken bij alle financiële zaken van ‘Vier Uden Sportief’, heel lang lid van de Zeelandse ondernemersvereniging, actief in de protestantse kerk in Uden, hij bekleedde allerlei functies In de Udense korfbalvereniging ‘Sirene’ en last but not least was hij jarenlang prominent aanwezig en actief in Set’77 als motor in de werving van sponsoren, het onderhouden van de contacten en het regelen van contracten.

Hans en Dineke tennisten in Zeeland al ‘achter kerk’. ‘Mijn leukste tenniservaring is de interne zondagochtendcompetitie samen met Arnold van Laanen!’, glunderde hij destijds in 2012. Wat veel mensen niet weten is dat Hans ook muzikaal was. In zijn militaire dienst werd hij uitgezonden naar Nieuw Guinea en ontmoette daar een pianospelende collega. Dat inspireerde hem als jonge 20’er achter de piano te kruipen. Het werd een passie: zijn hele verdere leven speelde hij dagelijks piano; de laatste maanden kostte hem dat steeds meer energie.

Wandelen was lange tijd een andere passie: wekelijks met een vast wandelmaatje, maar hij maakte ook grote meerdaagse tochten: vanaf de Frans-Spaanse grens 350 km naar Santiago de Compostella bijvoorbeeld.

In zijn eentje heeft Hans lange tijd de sponsorcommissie van Set’77 bemand en tot een succes gemaakt. Zijn motto: ‘Sponsoren doe je voor de hele club; je ondersteunt niet alleen een team, maar de hele vereniging!’ In zijn toptijd verbond Hans zo’n vijftig grote en kleine sponsoren aan de Zeelandse tennisvereniging en droeg zo een flinke steen bij aan het bestaansrecht van Set’77.

De laatste jaren liet zijn gezondheid hem steeds meer in de steek, slechts sporadisch ontmoette je hem nog op het tennispark, op de woensdagochtend ‘senioren-plus’ kwam hij nog wel eens voor een gezellig praatje tijdens de koffie. De laatste maanden voor zijn overlijden ging het steeds moeilijker. ‘Hans zat dag en nacht aan de zuurstof’, vertelt Dineke. Maar hij bleef positief. Voor hem was elke dag een dag met een gouden randje: een gelukkige echtgenoot, vader en opa.

Een markant, integer, vriendelijk en waardevol Set’77-lid is overleden. Zo zullen wij hem altijd herinneren. Set’77 wenst Dineke en alle naasten heel veel sterkte de komende tijd, hopelijk vinden ze troost in alle goede herinneringen en kijken ze liefdevol terug op een prachtige en geliefde partner, vader en opa.

Gerard Pijnappels

« Terug

» Nieuws archief