Setpunt september 2019 - Clubkampioenschappen enkel

Matige deelname aan de Grando clubkampioenschappen enkel

Dat “matig” slaat niet op de kwaliteit van de deelnemers, maar op het geringe aantal leden dat zich had ingeschreven voor het clubkampioenschap enkel. Voor dit echte clubtoernooi een ongekend negatief record. Maar dit doet er niet aan af dat degenen die wel hebben meegedaan, en vanzelfsprekend de finalisten en kampioenen, de eer krijgen welke ze verdienen.

Slechts 27 deelnemers waren er aan de clubkampioenschappen in het enkelspel, gespeeld van 16 tot en met 22 september. Traditioneel toch een van de mooiere en gezellige clubevenementen, vaak (en zoals het hoort te zijn) een van de hoogtepunten van het tennisjaar.

Lag het aan de korte inschrijftermijn? Waren we nog in vakantiestemming? Te snel na het open zomertoernooi? Hebben we ons geluk beproefd bij andere toernooien? Is de herfstdip al te vroeg komen opzetten? Waren we met ons hoofd al bij het padel-kampioenschap volgend jaar of waren we gewoon even tennismoe? Een duidelijke verklaring voor de geringe belangstelling is moeilijk te geven. Te hopen is dan ook dat dit geen trend wordt, maar een eenmalig incident is. Gewoon volgend jaar weer met z’n allen aantreden….er staat immers wel wat op het spel: jezelf een jaar lang kampioen van Set ’77 mogen noemen is echt een hele eer! Aan wie die eer toekwam zie je in onderstaande uitslagen van de finalewedstrijden. De uitslagen van alle wedstrijden vind je op MijnKNLTB/Toernooi.nl.

Het clubkampioenschap werd gespeeld in 6 categorien, 4 bij de mannen en 2 bij de vrouwen.

De finales:

HE 7	Joey Verhulsdonk	-	Joris van Dijk		6-3 6-2
HE 8	Theo van de Ven	        -	Walter Derks		6-3 7-5
DE 8	Jessica van Sinten	-	Lisanne Timmers	        6-4 7-5
HE 5	Jan van den Berg	-	Rob de Klijn		6-4 6-4
HE 6	Misjel Smits		-	William van Stiphout	6-3 6-0
DE 7	Karin Klamer		-	Kaylee van Dijk		6-3 6-1

Allemaal namens de hele club: van harte gefeliciteerd met het behaalde mooie resultaat! En natuurlijk bedankt voor de steun aan de sponsor: Grando Keukens&Bad, meubelplein Ekkersrijt in Son!

Terug naar Setpunt 2019 - editie september