Setpunt oktober 2019 - Commissie- en sponsorfeest weer erg gezellig!

Commissie- en sponsorfeest weer erg gezellig!

 

Op zaterdag 26 oktober was de jaarlijkse feestavond voor bestuurs- en commissieleden en voor de sponsors van de club. Deze keer door het organiserend viertal in een Duits jasje gegoten: Das Oktoberfest. Dit jaarlijkse terugkerend gebeuren is eigenlijk al genoeg reden om commissielid of sponsor van Set ‘77 te worden!

Met het “fest” zat het wel goed: het was weer lekker, leuk en gezellig. Na het welkomstdrankje (Flugel of Apfelkorn) en hapje (bienenstich) werden we officieel door de dames “wilkommen” geheten. En dan is het natuurlijk eerst tijd om de honger te stillen. Met een Witte Huis-buffet in Duitse stijl. En dat betekent ook: Sauerkraut, Bratwurst, Schnitzel, Kartoffelsalat enz., te veel om op te noemen en allemaal even lekker. Ook heel lekker was de Apfelstrudel als toetje. Even was er de vrees dat ie aangebrand was toen de keuken vol rook stond (Wo brent es?). Maar het viel gelukkig mee.

Intussen nam Ronald van der Steen de verdiende prijs in ontvangst voor de beste Beierse outfit. Ook verschenen de eerste bierpullen op de tafels; iedereen moest zich moed indrinken voor het quiz- en spelgedeelte van de avond. Verdeeld in teams werden we aan het Quizzen, puzzelen, bierpongen, spijkerjeppen en limericken gezet. De jury was streng, maar rechtvaardig. Iets minder rechtvaardig ging het eraan toe bij het afsluitende skilaufen. Diverse teams zaten elkaar al dan niet bewust behoorlijk in de weg. Dit leidde soms tot hilarische taferelen en een keer zelfs tot een “Zur Platz” (wat niet slim is als het om de snelste tijd gaat).

De limericks moesten Duitse plaatsnamen bevatten. De resultaten waren verrassend. De limerick van het team Hamburg ging ongeveer zo:
Ein Schweinehund aus Hessen
Der möchte gern Hamburger fressen
Aber zuerst trank er drei Weizen
Davon musste er zoviel scheisen
Da had er das essen vergessen
…..De andere limericks waren ongeveer van hetzelfde niveau.

Team Saksen werd uitgeroepen tot winnaar van het geheel en werd bedolven onder de Haribo (waarvan ik zeker was dat dat Frans was, maar helaas: geen punten, het is toch Duits). Onze secretaris Toon mocht wegens verhindering van de voorzitter het afsluitende woordje doen en bedankte de 4 dames: Nicole, Wiesje, Jessica en Angela voor het opnieuw organiseren van een heel geslaagd commissie- en sponsorfeest. Tijd om na te kletsen en -borrelen en al dan niet laat maar voldaan, en met een presentje van de club, naar huis te vertrekken.
 

Foto's

Klik op een foto voor de vergroting van de desbetreffende foto.
 

 

Terug naar Setpunt 2019 - editie oktober