Setpunt november 2019 - Focus op werven én behouden van leden tussen de 18 en 40

Focus op werven én behouden van leden tussen de 18 en 40 jaar

Bij nogal wat tennisverenigingen in Nederland is sprake van een teruglopend ledenaantal. KNLTB-tabellen laten zien dat dat vooral geldt voor jeugd en jongvolwassenen. Set’77 is daarop geen uitzondering, hoewel de terugloop in Zeeland nog niet dramatisch is en zich eigenlijk pas het afgelopen jaar voor het eerst op relatief kleine schaal heeft voorgedaan. Vooral die landelijke ontwikkeling is de reden dat Set’77 sinds enige tijd een nieuwe commissie ‘Werving & Behoud’ in het leven heeft geroepen. Bart van Gemert is een van de jonge vrijwilligers en geeft hier een korte toelichting op de plannen.


Bart: “De commissie 'Werving & Behoud' is gefocust op het werven en behouden van leden tussen de 18 en 40 jaar. Dit willen we doen door verschillende evenementen te organiseren waarbij het werven centraal staat. Momenteel zitten we te denken aan een toernooi waarbij verschillende leden van Set’77 aanvoerder zijn van een team dat bestaat uit vier spelers. De aanvoerder (lid van Set’77) moet dan drie andere spelers regelen die niet tennissen. Op deze manier maken meerdere mensen kennis met tennis, met de wedstrijdvormen van tennis en, last but not least, met de gezelligheid die erbij komt kijken.

Daarnaast willen we ook de KNLTB Clubapp gaan promoten en gaan gebruiken. Edwin Giethoorn (red. accountmanager van de KNLTB regio Oost-Brabant) heeft ons laten zien wat er allemaal mee kan en wij denken dat dit zeer positief kan werken op het behouden van leden. De club komt dichterbij de spelers, omdat ze op ieder moment hun app kunnen openen met alle informatie die ze willen. Ze kunnen bijvoorbeeld het laatste clubnieuws zien, standen van competities, de rating van de tegenstanders en de app geeft bijvoorbeeld ook de mogelijkheid de bardiensten te integreren.”


Een heel mooi initiatief dat Set’77 nog vitaler en toekomstbestendiger kan maken door nog meer Zeelandse inwoners te laten genieten van gezond bewegen in een gezellige sportvereniging. Waarbij straks ook padel de aantrekkelijkheid van sporten bij Set’77 nog eens gaat vergroten.

‘Werving & Behoud’ bestaat uit vijf leden:

  • Renske van den Brand
  • Wietje van Dongen
  • Erik Dortmans
  • Bart van Gemert
  • Marjon van Grinsven

Terug naar Setpunt 2019 - editie november