Setpunt november 2019 - Setpuntjes

Setpuntjes

 

1. AED Enquete
De AED-enquête heeft veel reacties opgeleverd. Het is de bedoeling dat Set’77 begin volgend jaar een (opfris-)cursus organiseert waarop belangstellenden kunnen inschrijven. Nader bericht volgt!




2. Het slopende seizoen van Bertens
Voor het tweede jaar op rij eindigt Kiki Bertens het tennisseizoen in de top 10 van de wereld. Opnieuw beleefde ze dus een uiterst succesvol tennisjaar. Maar daar heeft de Wateringse hard voor moeten werken, want ze speelde maar liefst 28 toernooien. De eindzege op het graveltoernooi van Madrid was de grootste triomf van een Nederlandse speelster in de geschiedenis.. Door haar overwinning in de Spaanse hoofdstad steeg ze zelfs naar de vierde plaats op de wereldranglijst.




Tennisster Kiki Bertens is zaterdag 30 november getrouwd met haar fysiotherapeut Remko de Rijke

3. Wintercompetitie KNLTB
De KNLTB-Wintercompetitie is in volle gang. Zes Set’77-teams doen mee: vier teams 50+ (HD en GD)op vrijdagmiddag en twee DD 17+ op zondag. HD2 (Jo Voet, e.a.) doet het heel goed en staat op een gedeelde eerste plaats, HD3 (Arnold Tiebosch e.a.) deelt na twee wedstrijden met 5 pnt. de derde plaats, HD1 (Gerard Pijnappels e.a.) bungelt net als het GD-team van Hans van Aarssen bijna onderaan met slechts één pnt uit twee wedstrijden. DD17+ team 1 (Anne vd Laar e.a.) doet het prima en deelt de eerste plaats met twee andere teams, DD17+ team 2 (Maud Vloet e.a.) deelt de 5e plek na twee wedstrijden met 3 pnt.




4. Inschrijven Voorjaarscompetitie KNLTB kan tot 9 december!



5. Tip: VAN TENNIS KRIJG JE MOOIE BILLEN!
Dat regelmatig tennissen gezond is weten veel mensen inmiddels. Het verbetert je uithoudingsvermogen, versterkt je botten en draagt bij aan een gezonder lichaamsgewicht. Daarnaast is het goed voor je hersenen: tennissen verbetert je oog-hand coördinatie en zorgt dat je beter kunt leren en onthouden. Bovendien hebben tennissers een hogere levensverwachting dan andere sporters zoals zwemmers, voetballers en niet-sporters. Tennissers hebben op middelbare leeftijd zelfs een 55% lagere kans op hart- en vaatziekten dan niet-tennissers! Maar deze voordelen zinken vrijwel in het niet bij deze belangrijke bevinding: van tennis krijg je mooie billen! Dit komt omdat je bilspieren belangrijk zijn bij explosieve acties zoals sprinten en springen. En bij tennis moet je je steeds over de baan verplaatsen om de bal te kunnen slaan. Je moet versnellen naar voren, naar achteren, opzij, afremmen, een split-step maken en dan binnen een fractie van een seconde van richting veranderen. Hierbij gebruik je flink wat spieren, maar vooral ook de spieren van je dijbeen en billen. De grote bilspier is de grootste spier van het lichaam en bepaalt de vorm van je billen. Door deze regelmatig te trainen krijg je mooie ronde, gespierde billen!




6. Padel
De aanleg van twee padelbanen is gestart. Met behulp van een fanatiek clubje vrijwilligers is de minibaan afgebroken en opgeruimd en de omheining, kunstmat en betonnen vloer van de tennismuur verwijderd. Binnenkort start het graafwerk , waarna een zand- en grindbed wordt aangelegd. De bedoeling is dat in de loop van december het bedrijf ‘Tennis- en Padeltotaal’ start met de aanleg van de vloeren en de ‘kooien’. Het plan is dat uiterlijk in maart 2020 de bouw van de padelbanen is afgerond. Hopelijk werkt de winter een beetje mee!




7. Rabo Clubsupport 2019 en 2018
De opbrengst van de jaarlijkse van de jaarlijkse Rabo sponsoractie besteedt Set’77 dit jaar aan de verbetering van de afvalscheiding. Het potje van vorig jaar staat nog gereserveerd voor de aanschaf van speeltoestellen. Door de aanleg van de padelbanen moet nog een goede locatie op het tennispark gevonden worden.




8. Wijzigingen jeugd 2020
De KNLTB wil samen met de verenigingen en tennistrainers meer kinderen, met meer plezier, meer wedstrijden laten tennissen. Want uit onderzoek blijkt dat ze dan sneller beter worden, makkelijker vriendjes maken en meer binding krijgen met de vereniging.Vanaf de Voorjaarscompetitie 2020 voert de KNLTB dan ook een aantal wijzigingen door met als doel dat kinderen met meer plezier op de baan staan.




9. Vacature poetshulp is ingevuld
Vacature poetshulp is ingevuld; weer een Set’77 probleem opgelost. Tiny, Yvonne, Ria en Will (invalkracht).

 

 

Terug naar Setpunt 2019 - editie november