Setpunt november 2019 - Succesvolle actie ‘Sjors Sportief’!

Succesvolle actie ‘Sjors Sportief’!

Flinke groep nieuwe, jonge kinderen Set’77



Via Sjors Sportief en Sjors Creatief kunnen basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier jaarlijks kennismaken met een grote verscheidenheid aan sporten en creatieve activiteiten in de regio, zonder meteen lid te hoeven worden. Hierdoor kunnen kinderen zich eerst rustig oriënteren op de sportieve/culturele 'markt' en zo hun talenten ontdekken.

Via Sjors Sportief hebben in Zeeland onlangs tien kinderen een korte kennismakingcursus van vijf lessen gevolgd en het vaardigheidsdiploma ‘Aanstormend talent’ behaald! Acht kinderen uit die groep zijn inmiddels gestart aan de vervolgcursus van twaalf lessen, die loopt tot eind maart. ‘Overbrengen van liefde voor tennis’



Tjerk Bogstra, voormalig tennisspeler en captain van het Nederlandse Davis Cupteam onderstreept het belang van een goede sportbeleving bij jonge kinderen : (…) zorgen dat kinderen die net beginnen optimaal plezier beleven aan de sport, ook goed leren bewegen. Lopen, rennen, springen, draaien, keren, daar draait het in eerste instantie om bij jonge kinderen. We hebben het over een multiskills-principe, ik vind ook dat tennisleraren daar verplicht een cursus in moeten volgen. Hebben ze de basis, zoals gooien en vangen niet onder controle, dan is goed tennissen ook lastig.”

Terug naar Setpunt 2019 - editie november